Fluffy Rabbit - homeride

Vive’s Car Challenge: verslag van een deelnemer

Op zondag 3 juni was het zover: Vive’s Car Challenge! Voor ons de tweede keer dat we hieraan meededen, nadat het vorig jaar zo goed was bevallen. Het weer was goed, dus korte broek aan en zonnebril op!

Vooraf hadden we al veel informatie en spelregels gekregen per mail, deze moesten door iedereen goed bestudeerd worden. Rond 12.00 uur verzamelden alle deelnemers zich bij de Schuttershoeve in Weert, het ‘epicentrum’ van Vive’s Car Challenge. Hier kregen we een mooie plaat die we op de auto mochten bevestigen en kregen we de routekaarten uitgereikt van een enthousiaste Bjorn die de dag ervoor tot in de nacht bezig was geweest om de route uit te zetten. Intussen konden we nog even kijken naar de bijzondere en minder bijzondere auto’s die mee zouden doen aan de rally.

Er waren twee klasses, de ‘Start to rally’ en de ‘Advanced’ klasse, voor de meer ervaren equipes onder ons. Wij deden mee met de klasse ‘Start to rally’. Om ± 12.45 uur vertrok de eerste equipe, een minuut later de volgende. En even later was iedereen vertrokken.

Het was weer even wennen voor ons. Goed opletten op de oranje bordjes naast de weg en de letters en cijfers die daar op stonden. Zorgen dat we niets over het hoofd zouden zien en dat we ons niet lieten foppen door de fopbordjes. En vooral ook zorgen dat we niet verkeerd zouden rijden. We waren er maar druk mee. Onderweg kwamen we collega’s oftewel concurrenten tegen, maar het ging niet om de snelheid, dus rustig aan en ons niet op laten jutten.Halverwege, bij een mooie plek aan de Maas, kregen we een heerlijke appelflap met een lekker koud blikje drinken, even bijtanken. Van daaruit mochten we direct met het pontje de Maas over. En niet te vergeten, op het pontje nog even een stempel mee pikken. De tweede helft ging ons iets beter af dan de eerste helft, hoewel we ook daar nog wel een paar bordjes hadden gemist. Bjorn had het ons niet gemakkelijk gemaakt. Rond 17.15 uur druppelde alle equipes binnen bij de Schuttershoeve. Terwijl de punten werden geteld, konden we bij een drankje onze ervaringen uitwisselen.

En toen was het tijd voor de prijsuitreiking. De 1e, 2e en 3e geëindigde van de klasse ‘Start to rally’ kregen een mooi trofee uitgereikt. Aangezien er bij de ‘Advanced’ klasse maar twee equipes deelnamen, werden zij automatisch 1e en 2e.Wij vielen niet in de prijzen, maar hadden het nog helemaal niet zo slecht gedaan met 10 fouten.Bjorn en anderen, enorm bedankt voor het organiseren van deze mooie rally! We hebben een leuke, ontspannende dag gehad. En vooral niet te vergeten: er is weer geld in de ‘pot’ gekomen voor Team Vive!

Judith en Jeroen Scholten

Ga naar de bovenkant