A bit more about us

Sporten voor…

De één fietst mee om met collega’s een teamprestatie neer te zetten. De ander wandelt mee met de 120 kilometer omdat hij uit hele persoonlijke ervaring weet hoe belangrijk de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen zijn. Weer een ander rent samen met haar teamgenoten de 240 kilometer mee omdat haar sporthart sneller gaat kloppen van deze uitdaging.

Deze landelijke 24-uurse sportevenementen van het Ronald McDonald Kinderfonds zitten in ons hart en met veel liefde wandelen wij 120 kilometer, fietsen wij de 500 kilometer of rennen we de 240 kilometer.

Donatie

Maak een donatie aan een van de volgende huizen en steun de HomeRide teams!

Doneer aan Ronald McDonald Huis Limburg
Doneer aan Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant
Doneer aan Ronald McDonald Huizen Amsterdam

Maak snel kennis met onze homeriders

Ons team Fluffy Rabbit HomeRide

Marit Rommens
Marit RommensWielrenner
Ik heb zelf natuurlijk nooit in een Ronald McDonaldhuis gezeten, maar wat was het fijn dat, toen ik in een ziekenhuis lag, mijn ouders vlak bij me konden blijven en in dat Ronald McDonaldhuis bleven slapen. Dat was vlak na mijn geboorte in Rotterdam.

Toen mijn moeder (Liesbeth) en vader (Fred) dan ook de kans kregen om alle huizen te steunen werd ik vervolgens overal bij betrokken en vooral bij de Homeride. Ik was 13 toen ik voor de eerste keer mee mocht doen met de Homeride en hoewel ik niet zo’n fietser ben en trainen maar saai vind, was de dag zelf zo mooi dat ik nu elk jaar weer mee doe.

Dit jaar ga ik meedoen in het mooiste team van allemaal, tenminste met het mooiste tenue: Fluffy Rabbit.

Doneer aan Marit
Fred Rommens
Fred RommensWielrenner
Als je blij bent met de geboorte van je derde kind en dat ook nog een dochter blijkt (want al twee zonen) dan komt de klap hard aan als ze een erfelijke aandoening blijkt te hebben. Naar Rotterdam dus, het Sofia Kinderziekenhuis. Wat was het geweldig dat we toen in een Ronald McDonaldhuis konden verblijven. Toen nog verstopt in een kantoorpand, maar inmiddels staat er in Rotterdam ook een geweldig huis, met zeer huiselijke kamers, gezellige woonkamers en een zeer, zeer warme groep vrijwilligers en management. Net als in alle andere huizen. Eenmaal kennis gemaakt volgt, hoewel langzaam van het één het ander en nadat we in het Ronald McDonaldhuis te Veldhoven (want daar was partner Liesbeth inmiddels vrijwilliger) op bescheiden wijze konden bijdragen aan de totstandkoming van de ‘huiskamer’ in het Maxima Medisch centrum werden we landelijk sponsor met ons bedrijf. Onze diensten werden ingezet voor alle huizen en dat vonden we geweldig. Het kon dan ook niet uitblijven dat er een collega voorstelde eens aan de Homeride mee te doen en zo geschiedde. In 2017 reden we voor het eerst mee met de Homeride. GE-WEL-DIG! Wat een pracht evenement en wat geweldig hiermee dit goede doel te kunnen steunen. Dat blijven we nog even doen dus. Nu al weer voor de 6e keer.
Doneer aan Fred
Rene Verleg
Rene VerlegWielrenner
Mijn naam is René Verleg en ik ben 55 jaar. In januari 2015 heb ik een onderbeenamputatie ondergaan, nadat ik in 2006 een bedrijfsongeval heb gehad. In 2015 ben ik in aanraking gekomen met ‘handbiken’ via het revalidatiecentrum. Ik heb in 2016 de Kaunertal-gletsjer beklommen met de handbike, in 2017 heb ik dit opnieuw gedaan samen met mijn vrouw Petra. In 2018 heb ik de gletsjer beklommen en de week erna de HomeRide gereden. Ik ben door Fred gevraagd en het leek me geweldig om aan de HomeRide mee te doen. Om iedereen te laten zien dat als je iets wilt, je het ook kunt, ook al heb je een handicap. En natuurlijk doe ik ook mee om geld op te halen voor de Ronald McDonaldhuizen. Als voorbereiding ga ik begin juni de Kustroute rijden een tocht van dik 610 kilometer. Dit jaar wordt mijn 5de keer dat ik de HomeRide ga rijden, dus het wordt een speciale!!!
Doneer aan Rene
Stefan de Milliano
Stefan de MillianoWielrenner
Ik doe dit jaar weer mee met de homeride, omdat ik al die jaren hiervoor met plezier heb meegedaan en omdat ik het belangrijk vind om mensen/organisaties te helpen waar ik kan. En hoe kun je dat beter doen door mee te fietsen met de homeride en ondertussen ook te werken aan je eigen gezondheid.
Doneer aan Stefan
Michel Schrok
Michel SchrokWielrenner
Wat in 2015 was begonnen als sportieve uitdaging met ons bedrijf is veranderd in het ondersteunen van dit bijzonder goede doel. Ik ben nog fit en waarom zou ik dat niet gebruiken om kinderen en ouders te helpen in een voor hen zware periode. In vergelijking met waar zij doorheen gaan is wat wij gaan doen peanuts! Dan stelt 500 KM fietsen in 24 uur toch niets voor?! Dat wordt weer trainen, schema ligt al klaar, vanaf 2 januari wordt het weer bikkelen. En natuurlijk niet te vergeten, sponsoring en donaties gaan regelen, elke € is keihard nodig! Dus steun ons, steun de Homeride!
Doneer aan Michel
Niels Klevant
Niels KlevantWielrenner
Ik ben Niels, vader van 2 mooie meiden, getrouwd met Marijke en zelf uit eerste hand gelukkig geen ervaring met de Ronald McDonald-huizen. Wij beseffen ons dat we heel gelukkig mogen zijn met gezonde kinderen. Ik zocht een goed doel om te ondersteunen, maar niet alleen met een donatie. Toen kwam Fred op mijn pad, zakelijk gezien. Hij zet zich met dit team natuurlijk al veel langer in en zocht meer rijders; fietsen is een van mijn hobby’s, dus 1 en 1 was snel 2. Voor mij wordt het dus de eerste Homeride.

Het doel van de hele rit is natuurlijk zoveel mogelijk op te halen voor de huizen die rond moeten zien te komen van donaties. Daarvoor wil ik ook mijn netwerk mobiliseren en zoveel mogelijk sponsoren vinden! Dus help mij om samen de Ronald McDonald-huizen en daarmee ouders van zieke kinderen te ondersteunen!

Doneer aan Niels
Wim van Rijn
Wim van RijnWielrenner
Hoi Allemaal, Ik ben Wim van Rijn getrouwd met Els (de zus van Fred, Ingrid en Rian) 67 jaar jong en nu met Pensioen. Zelf ben ik redelijk sportief in het hardlopen, ook heb ik kwartjes triatlons gedaan en vijf keer de IJsselmeer estafette, 382 kilometer hardlopen met tien man in 24 uur. Twee heerlijke zoons en twee geweldige schoondochters, en nog mooier zes! prachtige kleinkinderen en allemaal gezond van lijf en leden (goede reden om mee te doen voor de minder gezonde kinderen).

Een paar jaar geleden vroeg Fred mij om mee te rijden met de Homeride, dat heb ik toen afgeketst. Ik werkte toen nog en zat in de organisatie van SV Noordkop, een atletiek vereniging in Den Helder. Daar ben ik onlangs mee gestopt om me niet meer te binden aan wedstrijden en dergelijke, om lekker op vakantie te gaan wanneer wij willen. Nu wil het geval dat Els voor de Homeride in Valkenswaard moest zijn en ik mee ging als “fotograaf”. Toen begon het weer te kriebelen om met z’n mooi evenement mee te doen. Maar ja, mijn racefiets was al jaren terug in de wilgen gehangen. Inmiddels staat er een mooie Trek in de garage en heb ik mijn eerste ritjes na 25 jaar gemaakt en moet zeggen het viel me niet tegen. Dus nu trainen voor de Homeride en hopelijk volgend jaar een corona vrij evenement met een mooie opbrengst voor de Ronald Macdonald huizen.

Na al de trainingen en het mooie evenement van 2022 heb ik besloten om er nog een jaar voor te gaan!!

Doneer aan Wim
Caitlyn van Putten
Caitlyn van PuttenWielrenner
Ik vind het leuk om te fietsen en daarmee andere blij te maken.
Doneer aan Caitlyn
Nikki Monsma
Nikki MonsmaWielrenner
In 2018 hebben wij ruim 100 nachten in het Ronald McDonaldHuis verbleven. Uit ervaring weten wij, en vele andere die meefietsen, hoe belangrijk deze huizen zijn. Vorig jaar (2020-2021) hebben wij meegedaan onder de naam “RMDH-Maatjes” die begin 2021 een upgrade kreeg naar “Team-Jude”. Dit jaar zullen we meefietsen onder “Fluffy Rabbit”. Omdat Het alleen draaien van een Team zwaar was. Maar het doel is mij te belangrijk. Dus om toch zoveel mogelijk binnen te kunnen halen. heb ik mij aangesloten bij “Fluffy Rabbit” 🙂 We gaan er weer voor!
Doneer aan Nikki
Lars Rommens
Lars RommensWielrenner
Dit jaar ga ik voor de 2e keer meedoen aan de Homeride. Mijn ouders hebben na de geboorte van mijn zusje ervaren hoe het is om terecht te kunnen bij een Ronald McDonald huis. De manier waarop dit voor ouders van zieke kinderen wordt verzorgd door vrijwilligers vind ik heel erg knap. Door deelname aan de Homeride probeer ik ook mijn hulp aan te bieden aan de Ronald McDonaldhuizen zoals de rest van mijn familie al jaren doet, waar ik dan ook erg trots op ben. Ik heb er heel veel zin in en ben erg benieuwd hoe de ervaring zal zijn!
Doneer aan Lars
Stijn Hendrikx
Stijn HendrikxWielrenner
Mijn naam is Stijn Hendrikx en ik woon met mijn vriendin Mariëtte en twee kids (Lara uit 2015, Ivo uit 2018) in Eersel. Zelf heb ik geen ervaring met Ronald McDonald huizen, maar heb het belang ervan ervaren vanuit collega’s (jonge vaders) uit mijn werk team. De mogelijkheid hebben om dicht bij je kind te kunnen zijn op de momenten dat het het hardst nodig is, is iets wat voor iedereen gemakkelijk voor te stellen is. Ik zet me hier dan ook graag op een sportieve manier voor in!
Doneer aan Stijn
Jacqueline Bouman
Jacqueline BoumanWielrenner
Omdat ik graag mijn steentje bij wil dragen aan het beschikbaar houden van de Ronald McDonald Huizen. Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk ze kunnen zijn!
Doneer aan Jacqueline
Samantha van Garderen
Samantha van GarderenWielrenner
Mijn naam is Samantha en sinds de zomer van ’21 geregeld op de fiets te vinden. Langzaam ontdek ik de fijne kneepjes van het wieler-fietsen en geeft het een boost om mezelf uit te dagen. Daarom is mijn eerste deelname aan de HomeRide een feit! Sportief bezig zijn, nieuwe gezichten leren kennen en dat samen met het (onder)steunen van een goed doel – een betere combi kan ik niet bedenken. Gelukkig heb ik persoonlijk nog geen directe ervaring gehad met de Ronald McDonald huizen, maar jammer genoeg zijn er in de kennis- en vriendenkring toch mensen die hier al eens gebruik van hebben moeten maken. Juist daarom vind ik het nog belangrijker daar een steentje aan bij te dragen. Naast het fietsen zal ik ook mijn steentje bijdragen bij het opzetten van een aantal leuke acties die goed gepaard gaan met mijn creatieve achtergrond als ontwerper.
Richard Tappel
Richard TappelWielrenner
Vorig jaar voor het eerst het Ronald McDonald Kinderfonds mogen steunen door geld in te zamelen en te fietsen met een fantastisch team, ik kijk daar met veel plezier op terug. Een bezoek aan de Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg en de deelname in 2022 deden beseffen hoe belangrijk de steun is en motiveren automatisch een volgende deelname. Ik ga weer hard trainen om een mooie afstand te fietsen en hoop weer een mooi bedrag op te halen voor dat prachtige doel.
Doneer aan Richard
Angelique Rijnsburger
Angelique RijnsburgerWielrenner
Vorig jaar heb ik het team mogen ondersteunen en gezien met welk enthousiasme
de teams op pad gaan na de vele acties om het Ronald Macdonalds kinderfonds te
ondersteunen. Mede door Fred stap ik dit jaar ook zelf op de fiets.
Doneer aan Angelique
Danny van Asperen
Danny van AsperenWielrenner
Ik ben Danny van Asperen, 42 jaar en ik woon samen met Kristel en onze 2 kinderen in Heesch. Regelmatig ben ik op de racefiets te vinden, naar mijn zin te weinig, en ik ben lid van TWC de Voorsprong. Zondags toeren we door de regio en maken dan meestal een tocht van 100 km +.

Gelukkig hebben wij met geen van onze twee kinderen gebruik hoeven te maken van een Ronald McDonald huis. Mijn zwager en schoonzus hebben hier wel gebruik van moeten maken ivm de geboorte van hun 1e dochter. Indrukwekkend om alle ouders zo bij elkaar te zien, de ene met een traan en de ander met een lach omdat ze weer naar huis mogen en alles weer goed met hun kindje gaat. Dat is één van de redenen om mijn steentje bij te dragen en zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor dit geweldige evenement. Mijn doel is om 320 km te fietsen en ander doel is een tientje per gereden km, ofwel € 3.200.

Doneer aan Danny
Jeroen Slot
Jeroen SlotWielrenner
Wij als ouders zijn zelf 3,5 maand in het RMD-huis verbleven, vanwege vroeggeboorte van onze zoon. Graag wil ik voor dit doel fietsen en geld inzamelen.
Doneer aan Jeroen
Paul Balmaekers
Paul BalmaekersWielrenner
Al jarenlang mag ik me sportief inzetten voor de Ronald McDonald Huizen en sinds bijna 6 jaar MAG ik bij de Kindervallei iedere dag aan de slag om onze gezinnen een fijn verblijf te gunnen.

Dat ik vanuit de HomeRide medewerker zou worden bij het Kinderfonds, had ik natuurlijk nooit bedacht, maar het voelt nog iedere dag als een droombaan. Ook al zie je ook veel verdriet, we kunnen met onze vrijwilligers een bijdrage leveren in een voor een gezin soms moeilijke tijd. Bij de Kindervallei, vakantiehuis van het Kinderfonds, mag ik me daarnaast ook nog eens inzetten voor een onvergetelijke vakantie, een twinkeling in de ogen brengen van het zorgintensieve kind en het gezin. Dat ik HomeRide in mijn hart heb gesloten is omdat het zo bijzonder is. Normaal gesproken rijden we met ons eigen team, maar dit jaar hebben we als team een pauze ingelast. Maar dat ik alsnog bij het team van Fluffy Rabbit mag aansluiten, geeft een enorm fijn gevoel. Ik zal me dan ook weer maximaal inzetten om met een mooi startbedrag en stevige dijbenen en kuiten aan de start in Zwolle te verschijnen en mijn sportieve steentje bij te dragen aan dit mooie team.

Doneer aan Paul
Frank de Pagter
Frank de PagterWielrenner
Ik ben Frank de Pagter, getrouwd en 2 kinderen. Ik woon in IJmuiden. Dit jaar doe ik voor de 3e keer mee met de Homeride. Steun jij mij met een donatie voor dit mooie goede doel?
Doneer aan Frank
Martijn Rouwen
Martijn RouwenWielrenner
In 2003 werd mijn oudste dochter geboren, ietwat te vroeg en ietwat te klein. Toen hier wat complicaties door optraden werd ze vanuit Alkmaar naar het AMC verplaatst, daar aangekomen werd ons verteld dat er een Ronald McDonaldhuis naast het ziekenhuis was en ze al gebeld hadden, dat we er aankwamen. De tijd die we op deze manier bij onze kleine gup hebben kunnen doorbrengen, totdat het zo slecht ging, dat ze het helaas niet overleefd heeft, was voor ons zo fijn. Toen ik later hoorde dat deze huizen op giften draaiden, heb ik een racefiets gekocht en ben gaan trainen. De huizen zijn van zo’n groot belang voor ouders, dat deze moeten blijven bestaan! In 2023 doe ik voor de vierde keer mee en deze keer ga ik de full ride doen.
Doneer aan Martijn
Nicole Berkhout
Nicole BerkhoutWielrenner
Mijn naam is Nicole Berkhout en woon samen met mijn 2 dochters in Veldhoven. Ik heb zelf (gelukkig) nooit gebruik hoeven maken van een Ronald McDonald huis maar ik heb wel van dichtbij gezien hoe belangrijk een dergelijke plek is als je kind in het ziekenhuis ligt. Ik stap graag op mijn racefiets dus het was een kleine stap om me in te zetten voor dit mooie doel door mee te rijden met de homeride om hopelijk een mooi bedrag te kunnen inzamelen!
Doneer aan Nicole
Roel Ramakers
Roel RamakersWielrenner
Dit jaar voor mij de 2e Homeride. Vorig jaar op het laatste moment ingevallen bij het team van Paul en toen genoten van de kameraadschap en het samen werken aan de mooie doelen. De prestatie van het fietsen en het zorgen voor een zo hoog mogelijk bedrag. Dit jaar zou eigenlijk een pauzejaar zijn, maar het Homeride virus heeft mij ook in zijn greep. Daarom dit jaar aangesloten bij Fluffy Rabbit om voor de Limburgse huizen weer een mooi bedrag op te halen. Als vader van 2 kinderen merk je dat de zorg en goede ondersteuning belangrijk zijn bij een ziekteproces. Ik heb bij bezoeken gezien wat voor een mooi werk daar geleverd wordt. Dat moet blijven.
Doneer aan Roel
Stef Lemmens
Stef LemmensWielrenner
Jezelf sportief tot het uiterste drijven, samen met een fijne club mensen fietsen en tegelijkertijd maatschappelijk een steentje bijdragen. Dat dit een ideale combinatie is, heb ik in 2022 ervaren tijdens een prachtige editie van Alpe d’HuZes. De keuze om ook in 2023 een sportieve uitdaging aan te gaan door met de HomeRide mee te doen, was – na enthousiaste verhalen van de familie Rommens – dan ook snel gemaakt. Ons team zet zich specifiek in voor het Ronald McDonald Huis in Amsterdam. We gaan ons uiterste best doen om zoveel mogelijk geld op te halen, de 500 km in 24 uur vol te maken en om er met z’n allen een geslaagd evenement van te maken. Ik heb er zin in!
Doneer aan Stef
Andre van Hemert
Andre van HemertWielrenner
Ik ben Andre van Hemert  en woonachtig  in Genderen, samen met Muriëlle en  2 kinderen Noa en Milan.  Ik ken Jacqueline Bouman al een  tijdje en wist dat ze weer aan de Homeride  mee ging doen.

Ze vertelde ook da ze nog wel een fietser konden gebruiken en heb toen gezegd dat ik de  uitdaging wel met hen wil aangaan. Heb zelf nooit in het Ronald McDonald huis gezeten  maar ken wel wat mensen die er gebruik van hebben gemaakt. Hoop dat ik mijn steentje kan bijdrage zowel met fietsen als financieel.

Doneer aan Andre

Onze vrijwilligers

Els van Rijn- Rommens
Els van Rijn- RommensVrijwilliger
In 2017 deden een paar familieleden voor het eerst mee met de Homeride. Aangestoken door hun enthousiasme besloot ik mij daarvoor ook in te zetten. En hoewel ik niet als wielrenner mee kon, was er op de achtergrond genoeg te doen: verzorgen van nieuws- brieven en social media. Inmiddels ben ik als begeleider al een aantal keren mee geweest tijdens het Homeride weekend en het komend seizoen doe ik dat graag nog een keer.
Doneer aan Els
Ingrid van Putten
Ingrid van PuttenVrijwilliger
Als moeder van drie kids heb ik gelukkig geen ervaring met een van de Ronald McDonald huizen, maar ik kan me maar al te goed het gevoel voorstellen dicht bij je kind te willen zijn als ze ziek zijn. Aangestoken door enthousiaste meefietsende familieleden heb ik een tweetal Homeride edities mee kunnen fietsen, een unieke belevenis die ik niet had willen missen. Dit jaar ga ik echter weer mee als begeleider, een ondersteunende rol past mij beter, terwijl ik toch een mooie bijdrage kan leveren aan dit mooie doel. Steun je mij voor dit mooie doel?
Doneer aan Ingrid
Paul van Putten
Paul van PuttenVrijwilliger
“In 2017 kwam ik als ‘motard’ voor het eerst in aanraking met de Homeride en in 2019 ben ik voor het eerst de uitdaging aangegaan om als fietser mee te gaan. Onwijs gaaf om op die manier echt iets te kunnen betekenen voor dit mooie doel, ouders en kinderen bij elkaar brengen via de Ronald McDonald huizen.

Dit jaar ga ik dus voor de 3e keer meefietsen, en dit keer voor het eerst als teamcaptain van ons mooie team Valkenburg. Weer een mooie uitdaging om samen met ons team zoveel mogelijk overnachtingen in een Ronald McDonald huis bij elkaar te fietsen, voor 6 tientjes kun je al zorgen dat ouders een nacht in een Ronald McDonald huis kunnen doorbrengen, geen geld toch? Help jij mee met jouw donatie?”

Mariëtte van Soest
Mariëtte van SoestMasseur
Mijn naam is Mariëtte van Soest, 37 jaar oud, partner van Stijn en moeder van 2 kinderen, Lara en Ivo. Ik ben werkzaam als fysio / manueeltherapeut in mijn eigen praktijk Fysio-Fit Hapert. Als partner van een wielrenner van team Fluffy Rabbit, als moeder en als fysiotherapeut is het voor mij een logische stap om vrijwilliger / verzorger te worden tijdens de Homeride. Een mooie en verantwoorde sportprestatie neerzetten voor een fantastisch doel. Want als je kind ziek is, moet je daar dichtbij zijn. Een nachtzoen is een onmisbaar medicijn. Graag tot ziens!
Dirk Betjes
Dirk BetjesVrijwilliger
Na de geboorte van onze jongste zoon in 2018 hebben we ruim 100 nachten in het Ronald McDonald huis verbleven. Uit ervaring weten we dus dat deze huizen en de huiskamers heel belangrijk zijn. We hebben dan ook besloten om dit jaar weer mee te doen aan de HomeRide. Ditmaal onder de vlag van Fluffy Rabbit als team Amsterdam.

De uitdaging

Een kijkje achter de schermen

De overwinning

Team Fluffy Rabbit bij de finish

Waar doen we het voor?