Sporten voor…

A bit more about US

De één fietst mee om met collega’s een teamprestatie neer te zetten. De ander wandelt mee met de 120 kilometer omdat hij uit hele persoonlijke ervaring weet hoe belangrijk de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen zijn. Weer een ander rent samen met haar teamgenoten de 240 kilometer mee omdat haar sporthart sneller gaat kloppen van deze uitdaging.

Deze landelijke 24-uurse sportevenementen van het Ronald McDonald Kinderfonds zitten in ons hart en met veel liefde wandelen wij 120 kilometer, fietsen wij de 500 kilometer of rennen we de 240 kilometer.

Doneer aan Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant
Doneer aan Ronald McDonald Huizen Amsterdam
Doneer aan Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam
Doneer aan Ronald McDonald Boshuus
Doneer aan Ronald McDonald Huis Limburg
Doneer aan Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant

Ons team Fluffy Rabbit Homeride

Maak snel kennis met onze homeriders

Marit Rommens

Wielrenner

Ik heb zelf natuurlijk nooit in een Ronald McDonaldhuis gezeten, maar wat was het fijn dat, toen ik in een ziekenhuis lag, mijn ouders vlak bij me konden blijven en in dat Ronald McDonaldhuis bleven slapen. Dat was vlak na mijn geboorte in Rotterdam.

Toen mijn moeder (Liesbeth) en vader (Fred) dan ook de kans kregen om alle huizen te steunen werd ik vervolgens overal bij betrokken en vooral bij de Homeride. Ik was 13 toen ik voor de eerste keer mee mocht doen met de Homeride en hoewel ik niet zo’n fietser ben en trainen maar saai vind, was de dag zelf zo mooi dat ik nu elk jaar weer mee doe.

Dit jaar ga ik meedoen in het mooiste team van allemaal, tenminste met het mooiste tenue: Fluffy Rabbit.

Doneer aan Marit
Fred Rommens - team Fluffy Rabbit

Fred Rommens

Wielrenner

Als je blij bent met de geboorte van je derde kind en dat ook nog een dochter blijkt (want al twee zonen) dan komt de klap hard aan als ze een erfelijke aandoening blijkt te hebben. Naar Rotterdam dus, het Sofia Kinderziekenhuis. Wat was het geweldig dat we toen in een Ronald McDonaldhuis konden verblijven. Toen nog verstopt in een kantoorpand, maar inmiddels staat er in Rotterdam ook een geweldig huis, met zeer huiselijke kamers, gezellige woonkamers en een zeer, zeer warme groep vrijwilligers en management. Net als in alle andere huizen.

Eenmaal kennis gemaakt volgt, hoewel langzaam van het één het ander en nadat we in het Ronald McDonaldhuis te Veldhoven (want daar was partner Liesbeth inmiddels vrijwilliger) op bescheiden wijze konden bijdragen aan de totstandkoming van de ‘huiskamer’ in het Maxima Medisch centrum werden we landelijk sponsor met ons bedrijf. Onze diensten werden ingezet voor alle huizen en dat vonden we geweldig.

Het kon dan ook niet uitblijven dat er een collega voorstelde eens aan de Homeride mee te doen en zo geschiedde. In 2017 reden we voor het eerst mee met de Homeride. GE-WEL-DIG! Wat een pracht evenement en wat geweldig hiermee dit goede doel te kunnen steunen. Dat blijven we nog even doen dus. Nu al weer voor de 5e keer.

Doneer aan Fred

Rene Verleg

Wielrenner

Mijn naam is René Verleg en ik ben 54 jaar. In januari 2015 heb ik een onderbeenamputatie ondergaan, nadat ik in 2006 een bedrijfsongeval heb gehad. In 2015 ben ik in aanraking gekomen met ‘handbiken’ via het revalidatiecentrum. Ik heb in 2016 de Kaunertal-gletsjer beklommen met de handbike, in 2017 heb ik dit opnieuw gedaan samen met mijn vrouw Petra. In 2018 heb ik de gletsjer beklommen en de week erna de HomeRide gereden.

Ik ben door Fred gevraagd en het leek me geweldig om aan de HomeRide mee te doen. Om iedereen te laten zien dat als je iets wilt, je het ook kunt, ook al heb je een handicap. En natuurlijk doe ik ook mee om geld op te halen voor de Ronald McDonaldhuizen. Dit jaar wordt mijn 4e HomeRide en wil ik gaan proberen om 250 kilometer voor m’n rekening te nemen.

Doneer aan Rene

Ingrid van Putten

Wielrenner

Als moeder van drie kids heb ik gelukkig geen ervaring met een van de Ronald McDonald huizen, maar ik kan me maar al te goed het gevoel voorstellen dicht bij je kind te willen zijn als ze ziek zijn. Mijn eerste kennismaking met de Homeride was als begeleider, wat een mooie belevenis was dat.

Aangestoken door enthousiaste meerijdende familieleden besloot ik zelf de stoute wielrenschoenen aan te trekken en op de fiets te stappen om op een geheel andere wijze een bijdrage te leveren aan dit mooie goede doel. Dat gebeurde in 2021 met de speciale @home-editie van de Homeride en nu in 2022 eindelijk dan in de gewone Homeride versie. En nog specialer, naast mijn man Paul, rijdt ook onze 13-jarige dochter Caitlyn mee. Dat maakt deze editie nog specialer. Maar voorlopig eerste nog flink trainen en natuurlijk acties voeren voor ons mooie doel. Steun je mij voor dit mooie doel?

Doneer aan Ingrid

Paul van Putten

Wielrenner

“In 2017 kwam ik als ‘motard’ voor het eerst in aanraking met de Homeride en in 2019 ben ik voor het eerst de uitdaging aangegaan om als fietser mee te gaan. Onwijs gaaf om op die manier echt iets te kunnen betekenen voor dit mooie doel, ouders en kinderen bij elkaar brengen via de Ronald McDonald huizen.

Dit jaar ga ik dus voor de 3e keer meefietsen, en dit keer voor het eerst als teamcaptain van ons mooie team Valkenburg. Weer een mooie uitdaging om samen met ons team zoveel mogelijk overnachtingen in een Ronald McDonald huis bij elkaar te fietsen, voor 6 tientjes kun je al zorgen dat ouders een nacht in een Ronald McDonald huis kunnen doorbrengen, geen geld toch? Help jij mee met jouw donatie?”

Doneer aan Paul

Stefan de Milliano

Wielrenner

Ik doe dit jaar weer mee met de homeride, omdat ik al die jaren hiervoor met plezier heb meegedaan en omdat ik het belangrijk vind om mensen/organisaties te helpen waar ik kan. En hoe kun je dat beter doen door mee te fietsen met de homeride en ondertussen ook te werken aan je eigen gezondheid.

Doneer aan Stefan

Michel Schrok

Wielrenner

Wat in 2015 was begonnen als sportieve uitdaging met ons bedrijf is veranderd in het ondersteunen van dit bijzonder goede doel. Ik ben nog fit en waarom zou ik dat niet gebruiken om kinderen en ouders te helpen in een voor hen zware periode. In vergelijking met waar zij doorheen gaan is wat wij gaan doen peanuts! Dan stelt 500 KM fietsen in 24 uur toch niets voor?! Dat wordt weer trainen, schema ligt al klaar, vanaf 2 januari wordt het weer bikkelen. En natuurlijk niet te vergeten, sponsoring en donaties gaan regelen, elke € is keihard nodig! Dus steun ons, steun de Homeride!

Doneer aan Michel

Niels Klevant

Wielrenner

Ik ben Niels, vader van 2 mooie meiden, getrouwd met Marijke en zelf uit eerste hand gelukkig geen ervaring met de Ronald McDonald-huizen. Wij beseffen ons dat we heel gelukkig mogen zijn met gezonde kinderen. Ik zocht een goed doel om te ondersteunen, maar niet alleen met een donatie. Toen kwam Fred op mijn pad, zakelijk gezien. Hij zet zich met dit team natuurlijk al veel langer in en zocht meer rijders; fietsen is een van mijn hobby’s, dus 1 en 1 was snel 2. Voor mij wordt het dus de eerste Homeride.

Het doel van de hele rit is natuurlijk zoveel mogelijk op te halen voor de huizen die rond moeten zien te komen van donaties. Daarvoor wil ik ook mijn netwerk mobiliseren en zoveel mogelijk sponsoren vinden! Dus help mij om samen de Ronald McDonald-huizen en daarmee ouders van zieke kinderen te ondersteunen!

Doneer aan Niels

Lindy Wijnen

Wielrenner

Ik ben Lindy Wijnen, getrouwd en 2 kinderen.
Ik woon in het mooie Bergeijk!
De afgelopen 17 jaar ben ik werkzaam geweest als maatschappelijk werker.

Eerst in het speciaal onderwijs voor kinderen die chronisch ziek zijn en later in de revalidatie voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Tijdens dit werk realiseerde ik me altijd hoe blij je mag zijn als iedereen die je dierbaar is in goede gezondheid verkeert. Ik zag ook de impact die het ziek zijn heeft op degene die het treft, maar zeker ook op een gezin. Laat staan wat het met je doet als één van je kinderen dit treft. Hoe fijn en belangrijk is het dan als je met je gezin dichtbij elkaar kunt zijn en een fijne plek hebt om even naartoe te gaan.

Wielrennen doe ik nog niet zo lang, maar wel ontzettend graag!
Ik fiets dan ook graag mee met de Homeride om zo nog meer mensen een plekje in de buurt van hun kind te bieden, juist als het zo hard nodig is!

Doneer aan Lindy

Wim van Rijn

Wielrenner

Ik ben Wim van Rijn, getrouwd met Els. 66 Jaar oud, maar met het gedrag van een tiener (en nu met Pensioen). Zelf ben ik redelijk sportief in het hardlopen. Ook heb ik kwartjes triatlons gedaan en vijf keer de IJsselmeer estafette 382 kilometer hardlopen met tien man in 24 uur. Twee heerlijke zoons en twee geweldige schoondochters, en nog mooier vijf! prachtige kleinkinderen en allemaal gezond van lijf en lede. (goede reden om mee te doen voor de minder gezonde kinderen).

Een paar jaar geleden vroeg Fred mij om mee te rijden met de Homeride, dat heb ik toen afgeketst, ik werkte toen nog en zat in de organisatie van SV Noordkop een atletiek vereniging in Den Helder. Daar ben ik onlangs mee gestopt om me niet meer te binden aan wedstrijden en dergelijke om lekker op vakantie te gaan wanneer wij willen. Nu wil het geval dat Els voor de Homeride in Valkenswaard moest zijn en ik mee ging als “fotograaf”. Toen begon het weer te kriebelen om met zo’n mooi evenement mee te doen. Maar ja mijn racefiets was al jaren terug aan de willigen gehangen.

Inmiddels staat er een mooie Trek in de garage en heb ik mijn eerste ritjes na 25 jaar gemaakt en moet zeggen het viel me niet tegen. Dus nu trainen voor de Homeride en hopelijk volgend jaar een corona vrij evenement met een mooie opbrengst voor de Ronald McDonald huizen.

Doneer aan Wim

Caitlyn van Putten

Wielrenner

Ik vind het leuk om te fietsen en daarmee andere blij te maken.

Doneer aan Caitlyn

Nikki Monsma

Wielrenner

In 2018 hebben wij ruim 100 nachten in het Ronald McDonaldHuis verbleven. Uit ervaring weten wij, en vele andere die meefietsen, hoe belangrijk deze huizen zijn. Vorig jaar (2020-2021) hebben wij meegedaan onder de naam “RMDH-Maatjes” die begin 2021 een upgrade kreeg naar “Team-Jude”. Dit jaar zullen we meefietsen onder “Fluffy Rabbit”. Omdat Het alleen draaien van een Team zwaar was. Maar het doel is mij te belangrijk. Dus om toch zoveel mogelijk binnen te kunnen halen. heb ik mij aangesloten bij “Fluffy Rabbit” 🙂 We gaan er weer voor!

Doneer aan Nikki

Lars Rommens

Wielrenner

Dit jaar ga ik voor de 2e keer meedoen aan de Homeride. Mijn ouders hebben na de geboorte van mijn zusje ervaren hoe het is om terecht te kunnen bij een Ronald McDonald huis. De manier waarop dit voor ouders van zieke kinderen wordt verzorgd door vrijwilligers vind ik heel erg knap. Door deelname aan de Homeride probeer ik ook mijn hulp aan te bieden aan de Ronald McDonaldhuizen zoals de rest van mijn familie al jaren doet, waar ik dan ook erg trots op ben. Ik heb er heel veel zin in en ben erg benieuwd hoe de ervaring zal zijn!

Doneer aan Lars

Stijn Hendrikx

Wielrenner

Mijn naam is Stijn Hendrikx en ik woon met mijn vriendin Mariëtte en twee kids (Lara uit 2015, Ivo uit 2018) in Eersel. Zelf heb ik geen ervaring met Ronald McDonald huizen, maar heb het belang ervan ervaren vanuit collega’s (jonge vaders) uit mijn werk team. De mogelijkheid hebben om dicht bij je kind te kunnen zijn op de momenten dat het het hardst nodig is, is iets wat voor iedereen gemakkelijk voor te stellen is. Ik zet me hier dan ook graag op een sportieve manier voor in!

Doneer aan Stijn

Jacqueline Bouman

Wielrenner

Omdat ik graag mijn steentje bij wil dragen aan het beschikbaar houden van de Ronald McDonald Huizen. Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk ze kunnen zijn!

Doneer aan Jacqueline

Frank van der Burg

Wielrenner

Dit wordt mijn eerste keer de homeride. Het is een mooi doel waar we voor gaan fietsen en het is een mooie fiets uitdaging voor de deelnemers.
Dit is toch heel wat anders dan de “gewone” tochten en andere acties die ik voor andere goede doelen al gefietst heb.
Hopelijk kunnen we met z’n allen een mooi bedrag bij elkaar brengen en genieten van de route die we voorgeschoteld krijgen.

Doneer aan Frank

Jeffrey van den Berghen

Wielrenner

Ik heb 20 jaar de Ride for the Roses gedaan en was ook actief bij de Westlandse ride en team Westland. Ik draag vele goede doelen een warm hart toe en zeker op de fiets, dus dan kan de Homeride niet missen op dit lijstje. Verder is het natuurlijk een mooi doel waar ik graag mijn steentje aan bijdraag. Ik koos voor Valkenburg omdat naast mijn westlandse hart daar ook een groot stuk van mijn wielerhart ligt.

Doneer aan Jeffrey

Paul Nijssen

Wielrenner

Ik heb nog geen ervaring met de HomeRide, maar de uitdaging (Bedankt Nikki) ga ik graag aan! Voldoende solo-tochten gedaan, en hopelijk voegt het teamverband een extra dynamiek toe! Een mooie uitdaging en daarbij ook nog bijdragen aan een goed doel, dat is een eenvoudige optelsom!

Doneer aan Paul

Samantha van Garderen

Wielrenner

Mijn naam is Samantha en sinds de zomer van ’21 geregeld op de fiets te vinden. Langzaam ontdek ik de fijne kneepjes van het wieler-fietsen en geeft het een boost om mezelf uit te dagen. Daarom is mijn eerste deelname aan de HomeRide een feit! Sportief bezig zijn, nieuwe gezichten leren kennen en dat samen met het (onder)steunen van een goed doel – een betere combi kan ik niet bedenken. Gelukkig heb ik persoonlijk nog geen directe ervaring gehad met de Ronald McDonald huizen, maar jammer genoeg zijn er in de kennis- en vriendenkring toch mensen die hier al eens gebruik van hebben moeten maken. Juist daarom vind ik het nog belangrijker daar een steentje aan bij te dragen. Naast het fietsen zal ik ook mijn steentje bijdragen bij het opzetten van een aantal leuke acties die goed gepaard gaan met mijn creatieve achtergrond als ontwerper.

Doneer aan Samantha

Richard Tappel

Wielrenner

Even voorstellen, mijn naam is Richard Tappel, geboren en getogen in Eindhoven, getrouwd met Ingrid, 4 kinderen. Vroeger fanatiek tennisser. Vorig jaar ben ik met fietsen begonnen en ik probeer een paar keer per week op de fiets te stappen. De Homeride wordt mijn eerste wielerevenement. Ik ben dankbaar een steentje bij te kunnen dragen en kijk enthousiast uit naar de waardevolle ervaring.

Doneer aan Richard

Onze vrijwilligers

Els van Rijn- Rommens
Els van Rijn- RommensVrijwilliger
In 2017 deden een paar familieleden voor het eerst mee met de Homeride. Aangestoken door hun enthousiasme besloot ik mij daarvoor ook in te zetten. En hoewel ik niet als wielrenner mee kon, was er op de achtergrond genoeg te doen: verzorgen van nieuws- brieven en social media. In 2018 ben ik als begeleider ook tijdens het Homeride weekend mee geweest en in 2021 hadden we de @homeeditie. Dat waren allebei mooie ervaringen, die ik graag nog eens wil mee maken.
Doneer aan Els
Danielle Riemersma
Danielle RiemersmaVrijwilliger
Het ondersteunen van dit fantastische team geeft veel plezier. Dit jaar ga ik weer meehelpen tijdens de HomeWalk en daar kijk ik naar uit. Op de achtergrond onderhoud ik de website en ben in de weer voor posters of andere creatieve uitingen om onze acties te ondersteunen.
Doneer aan Danielle
Rian Rommens
Rian RommensVrijwilliger
Ik ben Rian Rommens en met zo’n naam kan het natuurlijk niet missen dat ik ‘een van de zussen van’ ben. Ik woon met mijn man in Bosschenhoofd. Ik heb drie volwassen kinderen met idem zoveel leuke aanhang en daarbij nog drie (in mijn hart vier) kleinzoons.

Ik heb zijdelings ervaring met het huis in Rotterdam toen in 2012 mijn tweede kleinzoon in het Sophia lag. Zijn papa en mama verbleven een aantal weken in het huis en ik kwam daar dan met de oudste kleinzoon. Helaas hebben we uiteindelijk definitief afscheid van dit mooie mensje moeten nemen. Ik zet me sinds 1 september 2021 graag in als vrijwilliger in de rol van penningmeester.

Doneer aan Rian
Ramon Riemersma
Ramon RiemersmaVrijwilliger
Met veel plezier help ik het Fluffy Rabbit HomeRide team de nacht door. Op een scooter/ motor rij ik voorop en geef in de nacht voldoende licht voor het team, zodat zij veilig de kilometers kunnen maken.

Uiteraard steun ik het prachtige doel waar team Fluffy Rabbit voor staat en ik kijk ernaar uit om volgend jaar weer mee te rijden.

Steun het team
Miranda van den Berghen
Miranda van den BerghenVrijwilliger
Ik vind het leuk om me in te zetten voor goede doelen en dit jaar ga ik me inzetten voor de Ronald McDonald huizen. Als moeder van 3 kinderen had ik hier tot voor kort nooit mee te maken gehad. Onlangs is onze jongste geopereerd en tijdens de operatie ben ik opgevangen door een vrijwilliger in de Ronald McDonald huiskamer van het ziekenhuis. Op dat moment besefte ik hoe belangrijk de huizen en huiskamers zijn voor ouders met een ziek kind. Mooi om hier mijn steentje aan bij te kunnen dragen.
Doneer aan Miranda

De uitdaging

Een kijkje achter de schermen

De overwinning

Team Fluffy Rabbit bij de finish

Waar doen we het voor?

Heb je vragen of wil je meer weten?

Neem contact op