Fluffy Rabbit - homeride

Trainen, trainen, trainen…

De eerste groepstraining voor Vive’s HomeRide was op zondag 25 maart in het Brabantse Westerhoven. Leo Janssen was daarbij en doet verslag.

“Gelukkig voor ons was de training een week uitgesteld, want voor ons gevoel scheelde het wel 30 graden. Toen wij (Math en ik) naar Westerhoven reden vanuit Weert, dachten we eerst dat het een autoloze zondag was. De A2 bleek afgesloten voor wegwerkzaamheden. En in Valkenswaard kregen we het gevoel dat het volop zomer was… volgepakte terrassen. Bij Het Wapen van Westerhoven aangekomen, zijn we uiteraard ook op het terras gaan zitten. Het eerste trainingsrondje was al gestart en Marcel had de eerste vijf Limburgers op sleeptouw. Dit waren Jasper, Silvia, Edwin, Herman en Jeroen. Math en ik hadden ons ingeschreven voor rondje 2 en 3. Inmiddels kwam Francien ons vergezellen op het terras met een tas vol fietspompen. Marcel had namelijk een berichtje gestuurd over de eerste lekke band.”

“Na een half uur kwam de groep binnen met een gemiddelde snelheid van 26 km/uur. Op naar het tweede rondje door het Brabantse land; een leuk parcours uitgezet door onze gedreven Marcel. De jongens van het eerste rondje waren goed warmgedraaid, dus voor ons gevoel ging het tempo omhoog. Met een tussensprint op de brug en eindrush van Edwin, ging de gemiddelde snelheid wel flink omhoog. We hadden gezegd twee rondjes te rijden, dus ging Marcel voor zijn derde rondje en nam ons nog een keertje mee. Uiteraard deed Jeroen ook nog een keertje mee. Dit laatste rondje werd iets ingekort, want het was voor sommigen van ons toch zwaarder dan gedacht. Gelukkig hebben we de fietspompen niet nodig gehad en konden we afsluiten met een biertje op het terras. Met dank aan Francien en Marcel hebben we een goede en gezellige training gehad. Hopelijk hebben we tijdens de volgende op training 8 april weer goed weer en zijn we met ons complete teams.”

Leo en Math bereiden zich voor…

 

Ga naar de bovenkant