Fluffy Rabbit - homeride

Stagiaire communicatie gezocht

 

Ben jij die zelfstandig werkende stagiaire communicatie? Lees dan even verder.

Team Fluffy Rabbit zoek een communicatie kanjer

Onze stichting Fluffy Rabbit heeft nogal wat plannen het komende jaar. Plannen die hulp gaan bieden aan de Ronald McDonaldhuizen in het algemeen en enkele huizen in het bijzonder. Dat gaan we doen door vanuit de Stichting diverse teams (nu al minimaal 3, maar vermoedelijk 5) mee te laten doen aan de Homeride, Homerun en Homewalk in juni 2022.

We organiseren dat vanuit de Stichting Fluffy Rabbit, maar veel daarvan staat nog in de kinderschoenen. Niet perse de ervaring met de Homeride, want die is er wel, maar wel voor wat betreft het opzetten van acties en alle communicatie daaromheen. We hebben weliswaar een professional die zich met communicatie heeft belast, maar ook dat is, net als wij allemaal, een vrijwilliger en zij doet dat naast haar dagelijkse werk.

Je kunt je echter voorstellen dat als er een actief bestuur is (5 personen) en al 3 actieve teams van 10 a 12 mensen dan hebben we al 35 mensen die geholpen moeten worden met hun communicatie met de donateurs, sponsors, belanghebbenden en natuurlijk de Ronald McDonaldhuizen zelf. Laat staan als er nog enkele teams bijkomen en die kans is niet denkbeeldig, dan loopt het aantal vrijwilligers op naar 50 a 60 mensen en dat vergt communicatief aandacht.

Kortom er ligt hier een forse uitdaging te wachten en daar kunnen we jouw hulp prima bij gebruiken.

Wat ga je dan doen;

1. Alles wat je maar kunt bedenken ten aanzien van de communicatie van de stichting en de teams. Er zal tegen die tijd dat je stage start al best wel iets beschikbaar zijn, zoals een basis communicatieplan en we hebben al diverse social media accounts (Instagram, Facebook, LinkedIn), maar ook die vergen aandacht.

2. Je gaat kanalen opzetten naar de pers, lokaal, regionaal en liefst ook landelijk. Mogelijk zelfs met TV aandacht. Het lukte ons al eens eerder om bij Hart van Nederland te komen dus waarom niet.

3. Je gaat meehelpen acties te bedenken, dan wel de communicatie rondom deze acties opzetten. We hebben een activiteiten coördinator waar je vast ook regelmatig contact mee zult hebben, net als met onze bestuurlijk verantwoordelijke voor de communicatie.

4. Je gaat uiteraard ook helpen de social media post te organiseren, klaar te zetten en te posten.

5. Natuurlijk laten we je kennis maken met de huizen waar we voor actief gaan worden en we zorgen dat je deze bezoeken kunt. We willen graag dat je kennis maakt met deze Ronald McDonaldhuizen en waarom wij daar zo veel voor doen.

6. Je gaat ons op weg helpen met beeldmateriaal, zowel stilstaand (foto’s) als ook bewegend (video) en als het kan maak je de beelden zelf en bewerk je deze tot ze geschikt zijn om online te gebruiken en op ons YouTube kanaal te plaatsen. Misschien moet er wel gescript worden en dat is natuurlijk helemaal een leuke uitdaging.

7. Maar je gaat ons vast ook helpen met de interne communicatie. We maken al wel gebruik van een speciale app voor verenigingen, genaamd: socie, maar die moet ook beheerd en gevuld uiteraard.

Kortom er ligt gewoon veel op je te wachten en dan doe je dat uiteindelijk ook nog eens volledig voor het goede doel. Dat betekent overigens ook dat we je behalve een geweldige uitdaging en superleuk en gevarieerd werk, geen vergoeding kunnen bieden. Dat zou namelijk ten koste gaan van dat goede doel en dat willen we niet.

Meer weten?

Laat het ons weten en stuur ons een mail; info@fluffyrabbit.nl Wij wachten op je.

Oh ja, de locatie kan wisselen. In beginsel zal dat vermoedelijk Valkenswaard zijn, maar mogelijk voor een klein deel Bergeijk en ook deels thuis (want Corona regels) en misschien ben je ook nog wel eens onderweg.
Kom jij ons vooruit helpen? En als je de uitdaging niet groot genoeg vind, dan fiets, ren of loop je toch ook gewoon met één van onze teams mee?

Ga naar de bovenkant