Fluffy Rabbit - homeride

Pubquiz groot succes!

Tachtig vragen verdeeld over acht rondes, dat was wat de deelnemers over zich uitgestort kregen tijdens de HomeRide Pubquiz van 6 april jongstleden. Ruim 100 deelnemers in 21 teams zetten zich schrap in een ontspannen ambiance waarbij de vragen varieerden van ’te doen’ tot ‘wie weet dat nou’.

Hoeveel achterkleinkinderen heeft Beatrix? Wat is de juiste schrijfwijze van PeyongChang? Op welk eiland leeft het kattenras zonder staart? Dat soort vragen dus. Én een fotoronde, én een muziekronde, én de mogelijkheid op bij een ronde een joker in te zetten voor dubbele punten.  Kortom, de quizliefhebber kon zich uitleven.

De avond vond zijn hoogtepunt in de linkjesronde. Telkens drie videofragmenten waarbij het verbindend element (een woord, een begrip, een gebeurtenis) moest worden gevonden. Zwaar denkwerk en stevige discussies met regelmatig briljante maar foutieve oplossingen tot gevolg.

De quizmasters, in de rug gesteund door een jeugdige maar vakbekwame jury, wisten alle aanvallen op hun autoriteit met verbluffend gemak te pareren, zodat aan het eind van de lange avond de einduitslag zonder morren werd geaccepteerd. De prijswinnaars (1, 2, 3 en poedel) gingen elk met een door de Bergeijkse grootgrutters ruimhartig gevulde shopper naar huis.

Maar het belangrijkste was toch de opbrengst voor HomeRide Team Vive: 1.050 harde euro’s waarvoor wij alle deelnemers en sponsors hartelijk danken.

Volgend jaar weer?

 

Ga naar de bovenkant