Fluffy Rabbit - homeride

Kennismaking met Het Boshuus

Deze maand is het Boshuus te Arnhem aan de beurt om voor gesteld te worden. Suzanne Brands vertelt over het Boshuus waar zij manager is: “Het Boshuus bestaat nu 12 jaar en heeft drie mooie functies.

Op de eerste plaats zijn we een vakantiehuis voor gezinnen met een zorgintensief kind of kinderen. Deze gezinnen kunnen even op adem komen in een aangepast appartement waar alle hulpmiddelen beschikbaar zijn. De kinderen kunnen heerlijk spelen in een van de drie speelruimtes.

Daarnaast kunnen ouders wiens kind is opgenomen bij Klimmendaal of ziekenhuis Rijnstate bij ons verblijven, zowel in een logeerkamer als in onze huiskamer. Ons huis is zo bijzonder, omdat we boven op het dak van Klimmendaal staan. We kijken tegen de boomtoppen aan, wat een heerlijk vakantiegevoel geeft!”

Waarom ben je ooit huismanager geworden?

“Ik had een drukke baan als operationeel manager bij Etos, maar miste een eigen team en wilde ook minder commercieel werken. De non-profit sector trok me al een tijdje en toen kwam de vacature langs voor de functie van huismanager in Arnhem. Twee weken later had ik de baan! Het is een functie waar ik mijn netwerk kan gebruiken, waar ik met mensen werk en waar hospitality een belangrijk element is. Allemaal dingen waar ik blij van word!

Ons huis heeft drie vakantie appartementen en drie logeerkamers

Ook hebben we een rustkamer waar gasten overdag even kunnen rusten. Daarnaast een grote huiskamer en drie grote speelkamers. Binnenkort krijgen we ook een hele mooie nieuwe snoezelruimte. Er zijn bij ons tussen de 45-50 vrijwilligers actief. We halen de inkomsten uit verschillende bronnen. Onze gasten betalen een eigen bijdrage waarmee we een stuk van de kosten kunnen dekken. McDonalds is een grote sponsor, dankzij de bijdrage vanuit de Happy Meals en de donatiebutton op de betaalpalen.

Ook kennen we (gelukkig) een groot aantal (particuliere) donateurs die eenmalig of maandelijks ons Huis financieel ondersteunen. Het jaarlijks event HomeRide/ Homerun en HomeWalk is een belangrijke inkomstenbron voor ons Huis. Daarnaast organiseren bedrijven en scholen ook vaak ludieke acties om ons Boshuus te sponseren.

De HomeWalk is superbelangrijk!

Met het bedrag dat de teams ophalen, kunnen we veel gezinnen een onbezorgd verblijf aanbieden. Het weekend op zich is een emotionele rollercoaster! De teams leveren een topprestatie en worden enorm gesteund door vrienden en familie. Het blijft indrukwekkend om mee te maken. Zoveel lieve mensen die ons Huis een warm hart toedragen!”

Ga naar de bovenkant