Fluffy Rabbit - homeride

Kennismaken met Ronald McDonaldhuis in Rotterdam

Deze maand maken we kennis met Huis Sophia in Rotterdam. Aan het woord Natasja Jongenotter:

“Het Huis in Rotterdam is tot op heden het grootste Huis van Nederland en heeft momenteel ook de hoogste bezettingsgraad

Ondanks de Covid pandemie hebben wij steeds rond de 85% gasten in het Huis gehad. Onze gasten zijn de ouders en broers en zusjes van de kindjes die in het Sophia Kinderziekenhuis opgenomen zijn. Wij hebben 34 kamers, 2 huiskamers, een hele grote keuken en een fijne receptie. Uiteraard kan je bij ons ook je was doen in de wasserette. Ons Huis is gebouwd in de vorm van een schip, dat kan ook haast niet missen in een stad als Rotterdam. Daarnaast hebben wij een Speeldek aan het Huis gekoppeld. Hier vangen wij de kinderen op die even niet mee het ziekenhuis in kunnen, maar ook dichtbij hun zieke broer of zus willen zijn. Door deze faciliteit lukt het ons om gezinnen dichtbij elkaar te houden”.

Waarom ben je daar huismanager geworden?

“Ik heb altijd in de zorg gewerkt van opleiding tot verzorgende tot aan manager in een ziekenhuis. Ik heb dat altijd met veel plezier gedaan maar wilde meer het gevoel hebben iets te kunnen betekenen voor anderen. Daadwerkelijk het verschil maken. Daarnaast vind ik netwerken heel erg leuk en heb ik ook een passie voor hospitality. Toen deze functie voorbij kwam was het voor mij 100% duidelijk, dat wil ik. Goed doel, zorg, hospitality en netwerken. In het huis hebben we 34 gastenkamer en een Speeldek. En op dit moment werken er 205 vrijwilligers in het Huis en Speeldek samen”. Waar halen jullie je inkomsten vandaan? “Wij krijgen onze inkomsten via giften en donaties. Ongeveer 10% komt via de Business Breakfastclub, 20% komt bij de McDonalds en ongeveer 15% komt via de homeride/ homerun en homewalk. De rest komt vanuit andere acties die ontstaan. Wij hebben dit jaar voor het eerst homewalkteams. Nu al 4, dus ik denk dat zij dit jaar voor het leeuwendeel van de inkomsten vanuit het event homeride/ homerun en homewalk gaan zorgen”.

 

 

 

Ga naar de bovenkant