Fluffy Rabbit - homeride

Teamgenoten gezocht

Opgesloten door Corona?

Het is inmiddels al een jaar geleden dat de 1e Corona patiënt werd vastgesteld in ons land en sinds dat moment gaan we van maatregel, naar maatregel, zelfs van lockdown naar lockdown. Van alleen nog maar thuiswerken naar helemaal niet meer sporten.

Niet dat ik de maatregelen bestrijd trouwens, want ondanks alles kunnen we niet onder de feiten uit dat die Corona wel heel erg heftig is binnengekomen. Maar dat neemt niet weg dat we van alles beginnen te missen. We willen graag onze kinderen weer op school zien, zouden graag -zeker met dit weer- een terrasje pikken of liever nog heerlijk uit eten. Maar dat blijft lastig.

Het kan altijd erger

Dat houd ik mezelf voortdurend voor en dat is dan ook zo. Ik heb een eigen bedrijf dat, op afstand, nog behoorlijk normaal kan functioneren, onze zoons werken beide in een stabiel bedrijf en onze dochter van 17 weet zich prima staande te houden.

Er zijn er echter die het veel lastiger hebben en ja, dat zijn de winkeliers, de horecaondernemers, net gestarte ondernemers, scholieren, jongeren in zijn algemeenheid, ouderen. Natuurlijk hebben die het moeilijk, maar wat te denken van al die ouders die juist nu te maken krijgen met een veel te vroeg geboren kindje of erger nog een ernstig ziek kind! Zij hopen, ook in deze tijd hun dochter met leukemie, hun zoontje met die hartafwijking bij te kunnen staan. Juist dan erg dicht bij hun kind te kunnen zijn.

Geloof me, ik weet uit ervaring hoe belangrijk dat is en dus weet ik ook uit ervaring hoe belangrijk het is dat de Ronald McDonaldhuizen er zijn. Dat je als ouder superdicht bij je kind kunt zijn met dat andere  broertje, zusje, vader of moeder. Maar daar wringt hem nu de schoen.

Een thuis dicht bij je zieke kind onder druk

Er ontstaat langzamerhand een steeds groter probleem voor de Ronald McDonaldhuizen. De kosten lopen immers door, zelfs nu vele huizen door de Coronamaatregelen niet maximaal open kunnen. De inkomsten zijn echter behoorlijk opgedroogd. Natuurlijk is er een zeer bescheiden bijdrage van de ouders voor een kamer, maar het overgrote deel van de kosten wordt voor de Ronald McDonaldhuizen toch echt gedekt door uitsluitend sponsoren en donateurs! Geen overheidsbijdrage op welke manier dan ook.

Maar sponsoren en donateurs moeten worden binnengehaald. Dat gebeurt met acties, evenementen en businessclubs. Die laatste houdt voorlopig nog stand, maar acties en evenementen waren uit den boze en met
name het grootste evenement van allemaal; de Homeride (en Homerun en Homewalk) viel plotsklaps weg en dat betekende een gat in de begroting van 1,4 miljoen!! Dat was namelijk de opbrengst in 2019. Op 15 huizen is dat bijna 100k per huis en dat is echt enorm. Daar moet iets aan gedaan worden.

Sportieve uitdaging

Nu wil je toch al weer graag van je stoel komen denken wij zo en dus rijst bij ons de vraag:
“Hoe zit het met jouw gezondheid?”

Hebben je sportieve aspiraties de laatste 12 maanden ook niet een forse deuk opgelopen. Zijn er misschien wel een paar kilootjes te veel te noteren inmiddels? De goede voornemens ten spijt blijft het aanmodderen met de wens om weer actief te worden en het weer hielp de laatste maanden natuurlijk ook niet echt mee.

Wat nu als wij je niet alleen een sportieve uitdaging kunnen bieden (Coronaproof uiteraard), maar ook de mogelijkheid om je weer nuttig te voelen voor de maatschappij. Je te kunnen inspannen voor hen die dat keihard nodig hebben?

Het nuttige met het aangename combineren

Als wij, met Team Fluffy Rabbit, jou die uitdaging nu eens bieden;
# Dat je je weer één voelt met een team, kunt sporten met en voor een team,
# Dat je samen een geweldige steun in de rug kunt zijn voor hen die dat nodig hebben
# Dat je tegelijk weer gedwongen wordt te gaan sporten om die sportieve uitdaging aan te kunnen

Dan ga je toch met ons mee fietsen bij de Homeride editie 2021 (op 26 én 27 juni 2021)!

Die gaat namelijk hoe dan ook door, Coronaproof en hopelijk met zijn allen, maar anders in aangepaste vorm.
Daar is de organisatie duidelijk over en dat is logisch. Die inkomsten zijn immers broodnodig en daar hebben wij jullie dan weer bij nodig.

Natuurlijk zijn er spelregels en moet er wat aan donaties binnen worden gehaald. Logisch, maar dat weegt niet op tegen de voldoening, het gevoel te hebben weer echt ergens actief voor te zijn, jezelf weer fit te voelen en ook maatschappelijk weer zeer van waarde te zijn.

En natuurlijk ligt er ook echt die uitdaging om met het team die 500 kilometer in estafettevorm ook echt binnen 24 uur af te leggen, maar daar gaan we voor. Zonder enige twijfel. Het is al 3x eerder gelukt.

Aanmelden dus

Dus meld je alsjeblieft bij ons aan. Wij en vooral die huizen kunnen je inzet en je bijdrage geweldig goed gebruiken.

Mail me alsjeblieft op info@fluffyrabbit.nl en ik vertel je eerlijk wat het precies voor je kan betekenen.

 

JA, ik wil mee fietsen in het Fluffy Rabbit Team

 

Fietservaring is (nog) niet meteen noodzakelijk. De meeste van ons zijn ook pas gaan fietsen omdat ze de Homeride mee wilden doen. Er zitten dus meerdere onervaren renners tussen.

Ook je locatie is niet een zorg. Trainen doen we maar heel beperkt samen (en nu helemaal vanwege de Corona) en online overleg blijkt best goed te werken.

Kortom wat is er op tegen om je aan te melden. Zeker als jijzelf , je familie of een andere naaste al ervaring heeft in één van de huizen. Juist dan mag je eigenlijk niet achterblijven. En zeg nu zelf …. wie wil er nu niet in dit fantastische Fluffy Rabbit Tenue rondfietsen (zonder sponsornamen dus ook gewoon altijd een gaaf shirt).

Dan nog even dit

Ben je eigenlijk niet van het fietsen, dan kun je natuurlijk ook gewoon hardlopend mee doen met de Homerun – 240 kilometer hardlopen in estafette in dezelfde 24 uur (dat is nog geen 10 kilometer per uur) of vanaf dit jaar ook de Homewalk -120 kilometer wandelen in estafettevorm ook in 24 uur (en dat is maar 5 kilometer per uur).

Hoewel je dan wel je eigen team van lopers en vrijwilligers voor die dag moet samenstellen en werven kun je onder de vlag van ons Team wel gebruik maken van al onze kennis en aanhaken bij onze acties en wij weer bij die van jullie. Samen sterk dus.

Het kan dus gewoon een geweldig mooi evenement worden in juni. Maar weet dat het vooral broodnodig is om de Ronald McDonaldhuizen draaiend te houden en ervoor te zorgen dat ouders, broertjes en zusjes altijd dichtbij hun zieke kind kunnen zijn. ALTIJD!

Gewoon doneren

Natuurlijk kun je ook van dienst zijn als je dat wenst zonder te fietsen, te hardlopen of te wandelen door gewoon (desgewenst anoniem) te doneren: rechtstreeks op onze Fluffy Rabbit Homepage zit een ‘doneer aan dit team’ knop en elke euro is zeer welkom!

Fred

 

Steun het Fluffy Rabbit team
Ga naar de bovenkant