Sporten voor…

A bit more about US

De één fietst mee om met collega’s een teamprestatie neer te zetten. De ander wandelt mee met de 120 kilometer omdat hij uit hele persoonlijke ervaring weet hoe belangrijk de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen zijn. Weer een ander rent samen met haar teamgenoten de 240 kilometer mee omdat haar sporthart sneller gaat kloppen van deze uitdaging.

Deze landelijke 24-uurse sportevenementen van het Ronald McDonald Kinderfonds zitten in ons hart en met veel liefde wandelen wij 120 kilometer, fietsen wij de 500 kilometer of rennen we de 240 kilometer.

Doneer aan Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant
Doneer aan Ronald McDonald Huizen Amsterdam
Doneer aan Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam
Doneer aan Ronald McDonald Boshuus
Doneer aan Ronald McDonald Huis Limburg

Ons team Fluffy Rabbit Homeride

Maak snel kennis met onze homeriders

Liesbeth Rommens

Wielrenner/ teamcaptain

In 2003 werd onze dochter Marit geboren en kwamen wij voor het eerst in aanraking met een Ronald McDonaldhuis. Dat was in Rotterdam. Wat was het fijn om dichtbij haar te kunnen zijn.

In 2010 besloot ik om vrijwilligerswerk te gaan doen in het Ronald McDonaldhuis in Veldhoven. Met ons bedrijf sponsorden wij dit huis al en ik vond het toen tijd worden om ook zelf iets voor dit huis te doen. Wat is het mooi om er te zijn voor de gasten. Zij zitten in een moeilijke periode en wat is het dan fijn om ze een warm “thuis” te kunnen geven.

Voor mij is dit de 4e keer dat ik aan de Homeride mee ga doen. Dat wordt weer flink trainen en geld bij elkaar sprokkelen. Het is en blijft een supermooi evenement voor een supermooi doel… de Ronald McDonaldhuizen!

Doneer aan Liesbeth

Marit Rommens

Wielrenner

Ik heb zelf natuurlijk nooit in een Ronald McDonaldhuis gezeten, maar wat was het fijn dat, toen ik in een ziekenhuis lag, mijn ouders vlak bij me konden blijven en in dat Ronald McDonaldhuis bleven slapen. Dat was vlak na mijn geboorte in Rotterdam.

Toen mijn moeder (Liesbeth) en vader (Fred) dan ook de kans kregen om alle huizen te steunen werd ik vervolgens overal bij betrokken en vooral bij de Homeride. Ik was 13 toen ik voor de eerste keer mee mocht doen met de Homeride en hoewel ik niet zo’n fietser ben en trainen maar saai vind, was de dag zelf zo mooi dat ik nu elk jaar weer mee doe.

Dit jaar ga ik meedoen in het mooiste team van allemaal, tenminste met het mooiste tenue: Fluffy Rabbit.

Doneer aan Marit
Fred Rommens - team Fluffy Rabbit

Fred Rommens

Wielrenner

Als je blij bent met de geboorte van je derde kind en dat ook nog een dochter blijkt (want al twee zonen) dan komt de klap hard aan als ze een erfelijke aandoening blijkt te hebben. Naar Rotterdam dus, het Sofia Kinderziekenhuis. Wat was het geweldig dat we toen in een Ronald McDonaldhuis konden verblijven. Toen nog verstopt in een kantoorpand, maar inmiddels staat er in Rotterdam ook een geweldig huis, met zeer huiselijke kamers, gezellige woonkamers en een zeer, zeer warme groep vrijwilligers en management. Net als in alle andere huizen.

Eenmaal kennis gemaakt volgt, hoewel langzaam van het één het ander en nadat we in het Ronald McDonaldhuis te Veldhoven (want daar was partner Liesbeth inmiddels vrijwilliger) op bescheiden wijze konden bijdragen aan de totstandkoming van de ‘huiskamer’ in het Maxima Medisch centrum werden we landelijk sponsor met ons bedrijf. Onze diensten werden ingezet voor alle huizen en dat vonden we geweldig.

Het kon dan ook niet uitblijven dat er een collega voorstelde eens aan de Homeride mee te doen en zo geschiedde. In 2017 reden we voor het eerst mee met de Homeride. GE-WEL-DIG! Wat een pracht evenement en wat geweldig hiermee dit goede doel te kunnen steunen. Dat blijven we nog even doen dus. Nu al weer voor de 4e keer.

Doneer aan Fred

Ingrid van Putten

Wielrenner

Als moeder van drie kids heb ik gelukkig geen ervaring met een van de Ronald McDonald huizen, maar ik kan me maar al te goed het gevoel voorstellen dicht bij je kind te willen zijn als ze ziek zijn.

In 2019 mocht ik mee als begeleider van team Vive, wat een geweldige sfeer en belevenis was dit!

Inmiddels aangestoken door enthousiaste meerijdende familieleden heb ik besloten om zelf de stoute wielrenschoenen aan te trekken en op de fiets te stappen om op een geheel andere wijze een bijdrage te leveren aan dit mooie goede doel.

Doneer aan Ingrid

Rene Verleg

Wielrenner

Mijn naam is René Verleg en ik ben 53 jaar. In januari 2015 heb ik een onderbeenamputatie ondergaan, nadat ik in 2006 een bedrijfsongeval heb gehad. In 2015 ben ik in aanraking gekomen met ‘handbiken’ via het revalidatiecentrum. Ik heb in 2016 de Kaunertal-gletsjer beklommen met de handbike, in 2017 heb ik dit opnieuw gedaan samen met mijn vrouw Petra. In 2018 heb ik de gletsjer beklommen en de week erna de HomeRide gereden.
Ik ben door Fred gevraagd en het leek me geweldig om aan de HomeRide mee te doen. Om iedereen te laten zien dat als je iets wilt, je het ook kunt, ook al heb je een handicap. En natuurlijk doe ik ook mee om geld op te halen voor de Ronald McDonaldhuizen. Dit jaar wordt mijn 3de HomeRide en wil ik gaan proberen om 250 kilometer voor m’n rekening te nemen.

Doneer aan Rene

Paul van Putten

Wielrenner

“De Homeride 2019 was voor mij een nieuwe ervaring, na eerst 2 jaar als motard begeleid te hebben, fietste ik in 2019 voor het eerst echt mee. Supergaaf was het, en op sommige momenten ook behoorlijk pittig. Maar zo mooi om op zoveel plekken aangemoedigd te worden en al fietsend een mooie bijdrage te kunnen leveren aan de ondersteuning die de Ronald McDonald huizen leveren aan ouders met een kind in het ziekenhuis. Dat smaakte dus naar meer, in 2020 zou ik mijn tweede editie fietsen, dat liep ‘een beetje’ anders, ook de Homeride werd slachtoffer van Covid en moest worden afgezegd.

En nu zijn we in 2021 aanbeland, nieuwe ronde, nieuwe kansen! Vanuit het kinderfonds staan alle signalen op groen voor de Homeride 2021, hoe precies weet nog niemand, maar dát we weer gaan fietsen is wel zeker. Ik dus ook!

Ook nu wil ik graag weer zoveel mogelijk overnachtingen in een Ronald McDonald huis bij elkaar fietsen, help jij mij?”

Doneer aan Paul

Stefan de Milliano

Wielrenner

Ik doe dit jaar weer mee met de homeride, omdat ik al die jaren hiervoor met plezier heb meegedaan en omdat ik het belangrijk vind om mensen/organisaties te helpen waar ik kan. En hoe kun je dat beter doen door mee te fietsen met de homeride en ondertussen ook te werken aan je eigen gezondheid.

Doneer aan Stefan

Michel Schrok

Wielrenner

Wat in 2015 was begonnen als sportieve uitdaging met ons bedrijf is veranderd in het ondersteunen van dit bijzonder goede doel. Ik ben nog fit en waarom zou ik dat niet gebruiken om kinderen en ouders te helpen in een voor hen zware periode. In vergelijking met waar zij doorheen gaan is wat wij gaan doen peanuts! Dan stelt 500 KM fietsen in 24 uur toch niets voor?! Dat wordt weer trainen, schema ligt al klaar, vanaf 2 januari wordt het weer bikkelen. En natuurlijk niet te vergeten, sponsoring en donaties gaan regelen, elke € is keihard nodig! Dus steun ons, steun de Homeride!

Doneer aan Michel

Niels Klevant

Wielrenner

Ik ben Niels, vader van 2 mooie meiden, getrouwd met Marijke en zelf uit eerste hand gelukkig geen ervaring met de Ronald McDonald-huizen. Wij beseffen ons dat we heel gelukkig mogen zijn met gezonde kinderen. Ik zocht een goed doel om te ondersteunen, maar niet alleen met een donatie. Toen kwam Fred op mijn pad, zakelijk gezien. Hij zet zich met dit team natuurlijk al veel langer in en zocht meer rijders; fietsen is een van mijn hobby’s, dus 1 en 1 was snel 2. Voor mij wordt het dus de eerste Homeride.

Het doel van de hele rit is natuurlijk zoveel mogelijk op te halen voor de huizen die rond moeten zien te komen van donaties. Daarvoor wil ik ook mijn netwerk mobiliseren en zoveel mogelijk sponsoren vinden! Dus help mij om samen de Ronald McDonald-huizen en daarmee ouders van zieke kinderen te ondersteunen!

Doneer aan Niels

Caitlyn van Putten

Wielrenner

Ik vind het leuk om te fietsen en daarmee andere blij te maken.

Doneer aan Caitlyn

Stijn Hendrikx

Wielrenner

.

Doneer aan Stijn

Jacqueline Bouman

Wielrenner

.

Doneer aan Jacqueline

Anita Hobo

Wielrenner

.

Doneer aan Anita

Jeffrey van den Berghen

Wielrenner

.

Doneer aan Jeffrey

Frank Westerduin

Wielrenner

.

Doneer aan Frank

Wim van Rijn

Wielrenner

Ik ben Wim van Rijn, getrouwd met Els. 66 Jaar oud, maar met het gedrag van een tiener (en nu met Pensioen). Zelf ben ik redelijk sportief in het hardlopen. Ook heb ik kwartjes triatlons gedaan en vijf keer de IJsselmeer estafette 382 kilometer hardlopen met tien man in 24 uur. Twee heerlijke zoons en twee geweldige schoondochters, en nog mooier vijf! prachtige kleinkinderen en allemaal gezond van lijf en lede. (goede reden om mee te doen voor de minder gezonde kinderen).

Een paar jaar geleden vroeg Fred mij om mee te rijden met de Homeride, dat heb ik toen afgeketst, ik werkte toen nog en zat in de organisatie van SV Noordkop een atletiek vereniging in Den Helder. Daar ben ik onlangs mee gestopt om me niet meer te binden aan wedstrijden en dergelijke om lekker op vakantie te gaan wanneer wij willen. Nu wil het geval dat Els voor de Homeride in Valkenswaard moest zijn en ik mee ging als “fotograaf”. Toen begon het weer te kriebelen om met zo’n mooi evenement mee te doen. Maar ja mijn racefiets was al jaren terug aan de willigen gehangen.

Inmiddels staat er een mooie Trek in de garage en heb ik mijn eerste ritjes na 25 jaar gemaakt en moet zeggen het viel me niet tegen. Dus nu trainen voor de Homeride en hopelijk volgend jaar een corona vrij evenement met een mooie opbrengst voor de Ronald McDonald huizen.

Doneer aan Wim

Nikki Monsma

Wielrenner

In 2018 hebben wij ruim 100 nachten in het Ronald McDonaldHuis verbleven. Uit ervaring weten wij, en vele andere die meefietsen, hoe belangrijk deze huizen zijn. Vorig jaar (2020-2021) hebben wij meegedaan onder de naam “RMDH-Maatjes” die begin 2021 een upgrade kreeg naar “Team-Jude”. Dit jaar zullen we meefietsen onder “Fluffy Rabbit”. Omdat Het alleen draaien van een Team zwaar was. Maar het doel is mij te belangrijk. Dus om toch zoveel mogelijk binnen te kunnen halen. heb ik mij aangesloten bij “Fluffy Rabbit” 🙂 We gaan er weer voor!

Doneer aan Nikki

Ons team Fluffy Rabbit Homewalk

Maak snel kennis met onze homewalkers

Birgit Landmeter

Wandelaar/ teamcaptain

Als moeder, oma en pedagogisch medewerkster in de kinderopvang, realiseer ik me dagelijks hoe fijn het is om een gezond (klein)kind te hebben. Maar ook hoe belangrijk het is om dichtbij je kindje te kunnen zijn, hem/haar veiligheid en geborgenheid te bieden of eens in een andere (zorg) setting te zijn dan thuis. Daarom zijn niet alleen de huizen, maar ook de vakantiehuizen zo nodig en loop ik voor Het Boshuus in Arnhem.

Doneer aan Birgit

Nina Scheeve

Wandelaar

Ik ben Nina. Ik ben 28 jaar en sinds begin dit jaar mama van Julie. Ik woon samen met mijn partner, 3 katten en een parttime hond in Zevenaar.

Omdat ik dit jaar moeder ben geworden, ben ik veel bewuster geworden over de horror, die andere ouders moeten doormaken als hun kindje niet veilig bij hen thuis is.

Doneer aan Nina

Helene van Maanen

Wandelaar

Mijn naam is Helene van Maanen, 63 jaar, getrouwd en moeder van een dochter en een zoon.

Al jaren werkzaam in het basisonderwijs, waar ik nog steeds geniet van de glimlach en spontaniteit van de kinderen, die in mijn groep zitten.
Enthousiast vertelde mijn vriendin, dat ze een bezoek had gebracht aan het “Boshuus“ in Arnhem. Hier had ze een ontmoeting met Fred Rommens, die heel bevlogen vertelde over het Ronald McDonald kinderfonds. Ook de rondleiding door Colette had veel indruk gemaakt.

Door al dit enthousiasme word je aangestoken, je bezoekt verschillende websites om nog meer informatie te vergaren. Zo heb ik dus besloten om mee te doen aan de Homewalk 2022. Met de deelname aan deze homewalk combineer ik mijn hobby met het steunen van het goede doel.

Doneer aan Helene

Bianca Megens

Wandelaar

Een veilige en vertrouwde omgeving is voor een kind altijd erg belangrijk. Helemaal wanneer een kind tijdelijk ergens anders moet verblijven. Dit doel vind ik erg belangrijk en daar zet ik mij graag voor in!

Doneer aan Bianca

Nikki Megens

Wandelaar

Ik werk met kinderen in het basisonderwijs en ik vind het belangrijk dat kinderen in een veilige omgeving worden opgevangen waar ouders en familie bij kan zijn. Daarom loop ik mee voor het goede doel!

Doneer aan Nikki

Marloes Wenting

Wandelaar

Super leuk om dit met enthousiaste collega’s te doen en dan ook nog voor een goed doel!

Doneer aan Marloes

Joop van Gulik

Wandelaar

Ik wil graag meelopen omdat ik graag wil dat we de huizen goed kunnen steunen. vandaar dat ik ook zeer gemotiveerd ben om een mooi bedrag met zijn allen op te halen voor de huizen.

Doneer aan Joop

Maarten Bijleveld

Wandelaar

Lekker buiten bezig zijn voor een geweldig goed doel en ondertussen je netwerk uitbreiden.

Doneer aan Maarten

Sander Smit

Wandelaar

Ronald McDonald is een ontzettend goed doel!

Doneer aan Sander

Linda Trimbach

Wandelaar

Alles voor de kinderen, onze toekomst!

Doneer aan Linda

Ilse de West

Wandelaar

Hey hoi, Ik ben Ilse en ben door mijn enthousiaste collega’s van Humankind aangestoken.
Ik wandel graag en wil dit dan ook zeker graag doen voor dit goede doel.
Ik woon in Doetinchem met mijn 2 dochters van 10 en 12 en ons konijn (fluffy rabbit) Babs!

Doneer aan Ilse

Onze vrijwilligers

Els-Rommens- team Fluffy Rabbit

Els van Rijn- Rommens 

Vrijwilliger

4 jaar geleden deden een paar familieleden voor het eerst mee met de Homeride. Aangestoken door hun enthousiasme besloot ik mij ook daarvoor in te zetten. En hoewel ik niet als wielrenner mee kon doen, was er op de achtergrond genoeg te doen: verzorgen van nieuwsbrieven en social media. In 2018 ben ik als begeleider ook tijdens het Homeride weekend mee geweest en dat was een mooie ervaring, die ik graag nog eens wil mee maken.

Doneer aan Els

Danielle Riemersma

Vrijwilliger

Het ondersteunen van dit fantastische team geeft veel plezier. Dit jaar ga ik voor het eerst meehelpen tijdens de Homeride en daar kijk ik naar uit. Op de achtergrond onderhoud ik de website en ben in de weer voor posters of andere creatieve uitingen om onze acties te ondersteunen.

Doneer aan Danielle

Ramon Riemersma

Vrijwilliger

Met veel plezier help ik het Fluffy Rabbit HomeRide team de nacht door. Op een scooter/ motor rij ik voorop en geef in de nacht voldoende licht voor het team, zodat zij veilig de kilometers kunnen maken.

Uiteraard steun ik het prachtige doel waar team Fluffy Rabbit voor staat en ik kijk ernaar uit om volgend jaar weer mee te rijden.

Steun het team

You can follow us on

facebook

twitter

youtube

instagram

pinterest

spotify

Een kijkje achter de schermen

De uitdaging

Een kijkje in het team van Fluffy Rabbit HomeRide
Een kijkje in het team van Fluffy Rabbit HomeRide
Een kijkje in het team van Fluffy Rabbit HomeRide
Een kijkje in het team van Fluffy Rabbit HomeRide
Een kijkje in het team van Fluffy Rabbit HomeRide
Een kijkje in het team van Fluffy Rabbit HomeRide
Een kijkje in het team van Fluffy Rabbit HomeRide
Een kijkje in het team van Fluffy Rabbit HomeRide
Een kijkje in het team van Fluffy Rabbit HomeRide
Een kijkje in het team van Fluffy Rabbit HomeRide
Een kijkje in het team van Fluffy Rabbit HomeRide
Een kijkje in het team van Fluffy Rabbit HomeRide

Team Fluffy Rabbit bij de finish

De overwinning

HomeRide ervaring team Fluffy Rabbit
HomeRide ervaring team Fluffy Rabbit
HomeRide ervaring team Fluffy Rabbit
HomeRide ervaring team Fluffy Rabbit
HomeRide ervaring team Fluffy Rabbit
HomeRide ervaring team Fluffy Rabbit
HomeRide Run
HomeRide ervaring team Fluffy Rabbit

Waar doen we het voor?

Heb je vragen of wil je meer weten?

Neem contact op