We zijn er bijna (maar nog niet helemaal) en toch wil ik alvast even stil staan bij al die vrijwilligers van onze heldenkalender. Wat een superteam is dat zeg! Petje af voor wat er is gepresteerd door alle betrokkenen en dat gaan jullie reuze snel zien want deze week gaat de kalender naar de drukker.

Dank om te beginnen aan Edwin. Zijn ontwerp is tijdens alle commotie rondom de kalender weliswaar onderbelicht gebleven, maar het is aan de resultaten af te zien dat er veel uren, liefde en vakmanschap in de productie van de kalender is gegaan. Dank Edwin. Klasse.

Natuurlijk hebben we ook heel veel te danken aan Masidi. Hij was het immers die zijn sportschool, zonder ook maar een seconde te hoeven nadenken, ter beschikking stelde voor onze wilde plannen en dat niet alleen, zijn meer dan gastvrije ontvangst was fenomenaal. Broodjes, drank, fruit, koffie. Het was er allemaal, net als bokshandschoenen en bokskleding. Net als cadeautjes voor de helden en een warm onthaal voor alle gasten.

Ook de beide dames van Ik Ben Ik Doe, Saskia en Danielle waren van onschatbare waarde. Hun ervaring met kinderen -en dan doorgaans heel bijzondere- maakte ze de ideale gastvrouwen juist voor deze doelgroep, hoewel de ouders het ongetwijfeld ook als een warm bad hebben ervaren.

Fotografie was natuurlijk uiterst belangrijk en de adviezen van Hans waren top, maar het waren toch vooral Joost en Xer die de beelden opnamen en dat had dan weer niet zonder Zoë gekund die de jonge modellen hielp waar mogelijk om de juiste poses aan te nemen en op zijn plaats te zetten. Wat een supergaaf resultaat heeft dat opgeleverd zeg. Ongelofelijk daar zijn wij niet alleen trots op, daar horen jullie zelf ook trots op te zijn!

Onze helden (en papa’s) hadden er absoluut niet zo stoer uitgezien als we de 3 dames van de make-up niet bij ons hadden gehad. Kelly, Sandra en Boukje, we maken een diepe buiging voor jullie. Jullie inspanningen en prachtige opmaak waren van wereldklasse. Van één van de papa’s die was opgemaakt kregen we zelfs terug op social media dat men dacht dat hij keihard was gevallen met zijn fiets. Zo realistisch was het resultaat. Dank voor jullie inspanningen ook. Top!

Dank ook dank aan onze filmcrew. Hoewel het nog altijd een grote verrassing is wat dat heeft opgeleverd en jullie (en wijzelf) dat resultaat pas gaan zien als we de kalender kant en klaar hebben liggen en we de heldenfoto’s kunnen scannen en zij ‘tot leven komen’, hebben Jurgen, Hella en Skip op de opnamedag alleen al zo hard gewerkt dat een zeer hartelijk dank meer dan gerechtvaardigd is. We twijfelen er geen seconde aan dat de resultaten zullen opleveren wat jullie er aan voorbereiding, energie en enthousiasme in hebben gestoken. Top.

Dan past ook een hartelijk dank aan Alex, want zonder hem en zijn bedrijf zouden de beelden niet tot leven komen. Daar is software voor nodig en dat regelen zij, helemaal weer voor nop. Dank! Ook Koen is van onschatbare waarde voor onze kalender want zonder drukker zou het toch mooi helemaal niets zijn. Als we dit schrijven is er overigens nog helemaal niets, maar bij Koen is dat zonder twijfel in goede handen.

Dan eindig ik bij, voor mij (en niets ten nadele van al die anderen) bij de belangrijkste vrijwilliger: Zoë. Zonder haar was er helemaal niet eens een heldenkalender geweest. Wat bij ons begon als idee voor een verjaardagskalender bouwde zij uit tot een zeer gepast en fraai idee met de helden die er nu op staan. En dan te bedenken dat Zoë er zelf evenzeer als held had kunnen opstaan, want ook zij maakte op jonge leeftijd zaken mee (en nog) die geen mens ooit zou moeten meemaken. Juist zij maakte met veel moeite en inspanning dan ook tijd en energie vrij om de opnamedag er bij te zijn en stralend als altijd steunde ze alles en iedereen waar mogelijk. Wat een doorzettingsvermogen en wat een topmens ben je Zoë!

Dank ook aan de ouders en alle helden. Immers zonder jullie ook geen kalender en met de wachtlijst aan gegadigden die ook nog op de kalender hadden gewild realiseren we volgend jaar gewoon weer zo’n super project.

Ik kijk uit naar het resultaat en reserveren kan dus al hè, gewoon een mailtje aan homeride@treetops.nu